Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cornish rex

2008.07.22

Cornish rex :

Nagyon csendes, szeretetteljes, kedveli az ember társaságát  


Története:

A fodros vagy göndör szőrű macskák időről időre megjelennek az újszülöttek között, ám nem tenyésztik őket, mivel megítélésük szerint nem standardok. Csupán 1950-ben, Cornwall városában (innen a Cornish elnev
Kép ezés) történt meg, hogy egy házi alomból származó kölyökcica göndör bundája arra sarkallta Nina Ennismore tenyésztőnőt, hogy elkezdje a kismacska és az anya tenyésztését. A tenyésztésből származó kölyökmacskák felkeltették a szakértők figyelmét. Megszületett a Cornish Rex macskafajta. Hogy javítsák a génállományt és a fajtát, keresztezték az orosz kékkel. Az évek múlásával olyan fajta fejlődött ki, amely egyesítette magában a göndör szőrzetet és az európai rövid szőrűre jellemző kecses testalkatot. A cornish rexet 1967-ben ismerték el hivatalosan, napjainkban sokkal elterjedtebb az Egyesült Államokban, mint Európában.

Általános megjelenése:

Jó alakú, közepes méretű, kecses és izmos macska, ék formájú fejjel, amely hozzávetőleg egyharmaddal hosszabb, mint amilyen széles. A nagy fülek, amelyek a tövüknél szélesek, felfelé pedig fokozatosan vékonyodnak, magasan ülnek a fejen, és finom szőrszálak fedik őket. A szemek közepes méretűek és mandulavágásúak, réz vagy borostyán színben ragyognak. Nagyon fontos, hogy a szemek színe egyforma. A hosszú, egyenes, vékony lábak miatt a macska magasnak tűnik. A farok hosszú, vékony, a vége hegyes, és göndör szőrzet borítja. A bunda rövid és vastag, enyhén testes, és mindig göndör vagy hullámos. Nincs szakálla. Minden szín és mintázat elfogadott.

Jellemzői A cornish rex
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Nagy-Britannia
Mérete: ?redni
Pielęgnacja: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Nagyon csendes, szeretetteljes, kedveli az ember társaságát

 

M.B.