Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korat

2008.07.22

Korat (Si-Sawat) :

 

A legenda szerint a kedves természetű korat macska Tájföldről származik, ahol évszázadokkal ezelőtt V. Rama király udvarában élt. Az akkoriban Si-Sawatnak nevezett szelíd és nemes macskáról azt tartják, hogy szerencsét hoz a környezetében élőknek.

 

Története:

A korat hívei állítják, hogy ez a nagyon régi macskafajta érintetlen maradt a történelme során. A kritikusok pedig azt, hogy a korat nem több, mint átmenet a sziámi és a kék rövid szőrű között. A fajta ter
Képmészetességét elnézve, amely érvényes úgy a temperamentumára, mint a beltenyészeti rendellenességektől mentes genetikai állományára, valamint figyelembe véve az évszázados, dél-kelet-ázsiai írásos forrásokat, afelé hajlunk, hogy a korat-híveknek van igazuk. Mindazonáltal csak a XX. század második felében ismerték el hivatalosan is a tenyésztő szervezetek a korat létezését.

Általános megjelenése:

Közepes méretű, kecses, izmos macska, amely nem lehet túl zömök. A fejnek nem lehet éles kontúrja. Az arc elölről nézve szív alakú, a szemek között és fölött széles. A nagy, enyhén lekerekített fülek a töveknél szélesek, a hegyek felé vékonyodnak. A szem nagy, kerek és tágra nyílt. A kiállítási macskák preferált szemszíne a zöld, bár a borostyán is elfogadott. A lábak arányosak a testhez képest, bár a hátsó lábak kiss
é hosszabbak, mint a mellsők. A farok közepesen hosszú, erőteljes, és a lekerekített csúcs felé fokozatosan vékonyodik. A szőrzet a rövidtől a közepesen hosszúig terjedhet, simul a testhez, finom szálú és selymes. A bunda színe mindig kék, és a szőrszálak vége minden esetben ezüst.

 

Jellemzői A korat
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa:FONT> Tájföld/Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Gyengéd a gazdájához és más macskához, de élénké és agresszívvá válhat, ha betolakodnak a területére

 

M.B.